Grad Leskovac danas je obeležio slavu grada Svetu Trojicu. Sveta arhijerejska literguja koju je služio Njegovo Preosveštenstvo episkop niški Arsenije u crkvi Svete Trojice započela je u 08:00, a nakon liturgije krenula je litija glavnom ulicom do gradskog parka gde je pored zapisa episkop održao molitvu.

Foto: Grad Leskovac

Sa sveštenstvom, vođeni eipskopom niškim gospodinom Arsenijem, kao i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, predstavnicima vojske i policije kao i okupljenim vernicima litija je prošla Bulevarom Oslobođenja.

Obeležavanje slave svečano je završeno obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca nakon čega se prisutnima obratio njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije.

“Misija crkve jeste da propoveda blagu reč, jevanđeljsku reč, reč spasenja, reč o večnom životu u carstvu nebeskom. Želim od sveg srca da vam čestitam slavu, da vam poželim još mnogo uspeha u radu, u razvoju ovoga grada, primetio sam da svaki put kada dođem u Leskovac vidim lepu i pozitivnu promenu, što je svakako za svaku pohvalu i na radost, ne samo grada Leskovca, nego svih nas koji živimo u Srbiji i u ovom kraju. Uvek je lepo videti da jedan grad, jedno mesto napreduje, razvija se, izgrađuje se. Želim upravo da blagodat Duha svetoga prebiva na svima vama, da vas Gospod štiti molitvama njegovih svetih mučenika i apostola. Na mnogaja leta, neka je srećna slava”, rekao je episkop niški Arsenije

Foto: Grad Leskovac

Ovogodišnji domaćin slave bio je Žikica Nestorović, a slavu je predao Oliveri Pešić.

Više informacija na https://www.gradleskovac.org/.

Obeležavanju slave prisistvovali su predstavnici gradova pobratima Miloš Korolija načelnik GU Zrenjanina, Mladen Arsenović, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, predstavnici Silistre, Ivana Đorđijevska predsednik Skupštine Opštine Kumanovo, Saško Mitovski gradonačelnik Krive Palanke, kao i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Pročitajte i Ovako se pravi mućkalica, čuveni specijalitet leskovačkog kraja.