Knjaževac izložba

U Zavičajnom muzeju grada Knjaževca 14. 2. sa početkom od 19 časova otvorena je izložba 31. Veče otvorenog srca povodom Dana ljubavi i vina.
U saradnji sa likovnim umetnicima, fotografima i stvaraocima iz Knjaževca i okoline, ovom izložbom nastavlja se tradicija otpočeta pre 30 punih godina, a na inicijativu grupe Knjaževčana i kolektiva Zavičajnog muzeja Knjaževac.
Svake godine izložbu tradicionalno poseti veliki broj poštovalaca umetnosti iz Knjaževca i okoline, uživajući i diveći se umetničkim delima uz prijatnu muziku i čašu vina, po kom je Knjaževac nadaleko poznat.
Kakva je atmosfera bila ove godine za SE serbianews otkriva Marina Jansson:

Dani ljubavi i vina
Foto: Saša Milutinović

“Sama izložba protekla je u veoma finom ambijentu Knjaževačkih umetnika. Mogla su se videti umetnička dela od umetničkih slika, skulptura, ručno rađenih torbi, do fotografija”.
Interesovanje je, kako navodi Marina, bilo veliko, a sala prepuna ljudi koji su komentarisali umetnička dela.
“Uz sve to je bila i tradicionalno servirana čaša vina svakom posetiocu”, dodaje naša sagovornica.
Marina Jansson je slikar amater. Knjaževčanka je, ali živi u Švedskoj. Na izložbi su se našla i dva njena rada “Knjaževčanka 2” i „Toplina u jesenjem mraku“ rađena u akrilu.

Iložba Knjaževac
Foto: Privatna arhiva

“Ja sam dosta nostalgična i Knjaževac je vrlo često i motiv koji se nađe na mom platnu”, objašnjava emotivno Marina.
Na nju je veliki utisak ostavila i skulptura “Migrena” autorke Tanjice Vidojković, koja je između ostalih dela krasila ovu izložbu, a rađena je u gipsu 2010. godine.
Izložba 31. Veče otvorenog srca u Zavičajnom muzeju Knjaževca biće otvorena u trajanju do 14. 3. tekuće godine.

Iložba Knjaževac
Foto: Privatna arhiva

Ovo je izuzetna prilika za sve posetioce Knjaževca da svojim dolaskom, pored ostalih atrakcija i pogodnosti fantastičnnog mesta, uživaju i u inspirativnim umetničkim delima. Takođe, to je ujedno i prilika da se uživa u kvalitenom vinu koje je svojevrsno obeležje ovog sjajnog mesta.

Pročitajte i Knjaževac u novogodišnjem ruhu.