Knjaževac NGFoto: Marika Živković

Bajkoviti gradić na istoku Srbije, Mali Pariz ili Mala Venecija, kako još popularno zovu šarmanti Knjaževac, pleni svojom lepotom u koje god doba godine ga posetili. Ipak, u vreme novogodišnjih praznika stara čaršija sada posebno blista svojim punim sjajem.

Knjaževac NG
Foto: Marika Živković- Knjaževac

Između ostalih, okićena je vrlo diskretnim i simpatičnim novogodišnjim ukrasima dužinom reke, koji krase samu ogradu i koji su najviše zaokupili našu pažnju. Tako jezgro grada sa raznobojnim fasadama, koje se dižu iz bedema i ogledaju u reci i malim mostovima koji je presecaju, izgleda daleko svečanije stvarajući čarobnu sliku kao sa novogodišnje razglednice.

Ekipa Se serbianews- a je prošetala ulicama Knjaževca.

Knjaževac NG
Foto: Marika Živković- Knjaževac

Snega još nema. Ugostiteljski objekti su u predvečerje puni i traži se mesto više. Na ulicama ima dosta ljudi koji se zbog hladnoće užurbano kreću i sa osmehom sa nama dele utiske o tome da li je njhov grad lepo okićen u vreme praznika.

Mišljenja meštana su podeljena. Dok jedni smatraju da je manje više te da diskretni ukrasi lepše naglašavaju grad koji je, kako kažu, već sam po sebi lep, ima i onih koji smatraju da je ukrašavanje moglo biti bar malo raskošnije.

Knjaževac NG
Foto: Marika Živković- Knjaževac

U svakom slučaju, ukrasi jesu doprineli prazničnoj svečanoj atmosferi, a gledajući fotografije možete sami proceniti kako vam se čini Knjaževac u prazničnom ruhu.

Pročitajte i Dan ljubavi i vina u Knjaževcu.