Udruženje Okular, u partnerstvu sa više od 10 različitih udruženja sa teritorije opštine Ćićevac, pokrenulo je inicijativu za obezbeđivanje funkcionalnog prostora veličine od minimum 30 kvadrata, koji bi bio namenjen svim građanima i udruženjima sa teritorije opštine Ćićevac, a koji je u vlasništvu lokalne samouprave.

U našoj građanskoj inicijativi stoji:

Zašto je ovo važno?

1. Dostupnost tokom cele godine: Prostor bi bio besplatan za sve, omogućavajući nam da se okupljamo i družimo ne samo u kafićima i parkovima kada je lepo vreme, već tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove

2. Podrška deci i mladima: Naša deca i mladi će moći da se druže uživo sa svojim prijateljima,smanjujući vreme provedeno uz telefone i internet.

3. Očuvanje kulture i tradicije: Naša opština je bogata kulturom i tradicijom, a takav prostor omogućio bi nam da te vrednosti sačuvamo i prenesemo na mlađe generacije kroz razne manifestacije, izložbe i događaje.

4. Edukacija i razvoj veština: Kroz radionice i predavanja koje bi držali uspešni građani i građanke
opštine Ćićevac, mladi bi sticali znanja i veštine koje će im pomoći u pronalaženju posla ili
pokretanju sopstvenog biznisa.

5. Međugeneracijska saradnja: Građani svih generacija deliće svoja znanja i iskustva, što bi
doprinosilo opštem napretku i kvalitetu života u našoj opštini. Verujemo da zajedničkim trudom možemo stvoriti mesto gde će se rađati nove ideje, prijateljstva i uspesi.

Građani potpisuju peticiju za donošenje Odluke o nameni jednog prostora (od 30 do 80 kvadrata sa upotrebom taleta) koji bi bio dostupan svim građanima opštine Ćićevac za druženje, edukaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Potrebna nam je jasna i nedvosmislena Odluka (dokument) da prostor koji je odabrala Opštinska uprava, a zahteva minimum standarda za nesmetano korišćenje, mogu da koriste sva udruženja i svi građani opštine Ćićevac kad god im je potreban za svoje aktivnosti.

Možete nas podržati na brojnim akcijama u gradu, koje ćemo organizovati celog leta, ali i svakog radnog dana u prostorijama udruženja Okular, pored Autobuske stanice u Ćićevcu.

Pročitajte i Udruženje mladih “Okular” iz Ćićevca i grad Niš učestvovali na Nacionalnom dijalogu o zaštiti dece od seksualne eksploatacije i zlostavljanja.