Kafana Orač je poznata niška kafana, specijalizovana za jela sa roštilja, pravo mesto za ljubitelje mesa. Kafana prima do 40 ljudi i nudi ugodnu, domaću atmosferu.  Nalazi se u blizini Pantelejske crkve. Svi koji probaju čuvene specijalitete iz ove kafane dugo ih pamte, pa se dešava da i meštani i turisti koji posećuju ovo mesto kažu kako su jeli najbolju šniclu baš kod Orača.

Foto: Restoran Orač

Cene jela i pića u kafani Orač

Kafana nije u klasičnom etno stilu ali je veoma prijatna i čista. Služe se domaća i strana pića i imaju veoma dobar izbor vina i piva. Za domaću rakiju potrebno je izdvojiti nešto manje od jednog evra, dok je za neka strana pića potrebno izdvojiti oko 2 evra, na primer za francuski konjak. Cene piva se kreću od 1 do nešto manje od 2 evra. Najjeftinije vino je oko 450 dinara što je oko 4 evra, dok je najskuplje oko 2500 dinara što je 20 evra. Izbor hrane je veliki, ovde je dobro da probate čuvenu Karađorđevu šniclu od 500 grama koja košta 780 dinara (što je oko 6 evra). Ćevap od 400 grama je 480 dinara (što je oko 4 evra). Predjelo koje sadrži: šunku, urnebes, kulen i masline košta 380 dinara (oko 3 evra).

Saznajte više na sledećem linku: https://www.facebook.com/kafanaorac/.

Foto: Restoran Orač

Pročitajte i Kafana Galija.