Nauk nije bauk

Festival “Nauk nije bauk” održaće se onlajn od 24. do 25. decembra. Prošle godine, ovaj festival koji se bavi promocijom nauke, održan je isto onlajn zbog epidemije korona virusa.

“Ovogodišnji moto našeg drugog onlajn izdanja je virtuelno igralište. To znači puno zabave. Tokom tri dana ovog onlajn događaja učesnici će realizovati svoje prezentacije u formi naučnopopularnog videa, kratkog filma, aplikacije ili interaktivne igrice za učenje”, kazali su organizatori.

Sve to biće prikazano i dostupno na veb- sajtu festivala, zvaničnim Facebook i Instagram profilima i zvaničnom You Tube kanalu festivala.

Festival “Nauk nije bauk” nastao je na inicijativu učenika i profesora Gimnazija “Svetozar Marković” 9. marta 2009. godine povodom 55 godina postojanja.

Festival Nauk nije bauk
Foto: Zvanična Facebook stranica “Nauk nije bauk”

“Danas, sa zadovoljstvom možemo reći da je festival “Nauk nije bauk” postao tradicionalan u Nišu i da su naši partneri i posetioci prepoznali kvalitet ove manifestacije. Pokazalo se da je Nišu potrebna manifestacija ove vrste koja bi popularisala nauku i širila pozitivne vrednosti među mladima”, ističu organizatori.

Trinaesti festival “Nauk nije bauk”  posetioci će moći da prate preko ekrana, biće prikazani video snimci eksperimenata , kvizovi gde će moći da provere svoje znanje kao I da se oprobaju u zabavnim edukativnim igricama.

Festival organizuje niška Gimnazija “Svetozar Marković”, u saradnji sa Elektronskim fakultetom i Centrom za promociju nauke, a uz podršku koju pružaju različite kompanije.

Prošle godine je onlajn festival posetilo preko 5.000 ljudi, a bilo je preko 250 učesnika: https://www.facebook.com/festivalnauknijebauk/videos/952856538674538.

Pročitajte i Filmski susreti u Nišu.