Udruženje “Zoo planet” u Nišu zbrinulo je povređenog divljeg mačka i srnu koje je u razmaku od par dana udario auto. Srni i dviljem mačku je pružena medicinska pomoć i oni se oporavljaju u “Zoo planetu”.

Foto: Udruženje “Zoo planet” u Nišu

“Večeras nam je iz Ambulante Pet Konba stigla operisana srna koju je udario auto.Zahvaljujući Dr Banetu @banepetkonba koji je besplatno odradio pregled i izuzetno komplikovanu operaciju, srni je ugrađena pločica i sanirana polomljena kost u karličnom delu. Ova lepotica koja je imala sreće da je pronađu dobri ljudi i zbrinu sa puta i prevezu do veterinara u Niš iz Vršca, sada se nalazi u Zoo Kutku i nadamo se da će biti dobro. Još uvek je životno ugrožena jer je izgubila mnogo krvi i pretrpela veliki stres ali se nadamo da će tok oporavka biti uspešan”, kažu u Zoo planetu”.

Divlja mačka koja je zbrinuta u noći između nedelje i ponedeljka pored auto puta Niš-Leskovac, a koju je udario auto je juče detaljno pregledana.

mačka

Foto: Udruženje “Zoo planet” u Nišu

“Ustanovljeno je istegnuće pršljena i oteklina pored kičmenog stuba koja pritiska nerve i izaziva bol i nemogućnost kretanja i uriniranja. Srećom nema nikakvih preloma i potrebno je strogo mirovanje naredna tri do četiri nedelje kako se stanje ne bi pogoršalo. Divlji mačak je mužjak, procenjene starosti godinu ipo dana i biće pod terapijom narednih nedelju dana”, istakli su oni.

Ukoliko i vi želite da podržite naš rad i pomognete u pokrivanju troškova, možete to učiniti uplatom donacije na račun Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78.

Pročitajte i Udruženje Zoo Planet u Nišu zbrinulo konja koga je vlasnik zverski tukao.