Dina Abu Mayyaleh rođena je u Nišu, ali je odrasla i školovala se u glavnom gradu Jordana , Amanu. Nakon završenih studija odlučila je da se vrati u svoj rodni grad. Niš je ponovo postao njen dom, a ono što je fascinira u ovom gradu rado deli sa svojim prijateljima koji je posećuju.

“Preporučujem Niš onima koji žele da posete neki grad koji mogu preći celog pešaka. Sa slušalicama u ušima, flašom vode i malo granula za pse, osećaćemo se svi srećnije i biće nam srce puno.”, kazala je Dina za SE serbianews.

Dina je provela pola svoga života putujući sa sestrama i roditeljima. Upoznavala je nove kulture, ljude koji su ostavljali trag u njenom životu, ali je nešto oduvek vuklo da se vrati nazad u svoj rodni grad.

Foto: Privatna arhiva

“Prelazili smo hiljade kilometra i spavali na putu. Oduvek me je nešto vodilo nazad i posle pola života provedenog na drugom kontinentu, vratila sam se svom gradu u kom sam i rodjena. Ovde sam ponovo počela da se bavim muzikom, fotografijom i slikarstvom”, rekla je Dina.

U Nišu su je privukle stare kuće, duge ulice, lepa priroda, brojni kafići i restorani gde sa društvom provodi vreme.

“Kafane su najbolje mesto gde imate dobar izbor hrane. Jedna od mojih omiljenih je kafana Mrak. Svakako, gde god izaberete da odete, dobro je! U Nišu je definitivno najbolje hrana i najbolji roštilj. Burek je takodje lepa slana bomba posle burnih noći”, istakla je Dina.

Svako ko je, od njenih prijatelja, posetio Niš, bio je oduševljen toplinom južnjačkog mentaliteta, brojnim sadržajima i ukusnom hranom.

“Svi koji su bili u Nišu su odmah rekli: osećamo se kao da smo oduvek ovde. Ljudi su topli, brzo se uklapamo i ne osećamo se drugačijima. Naravno i ponoviću nema bolje od Niškog bureka i roštilja”, rekla je Dina.

Niš je lep kroz sva godišnja doba, grad je preko leta prepun života , zimi postoje brojni kloubovi koje posećuju mladi. Dina izdvaja neke svoje omiljene, ali u Nišu može da se pronađe ponešto za svačiji ukus, jer je klubska scena bogata sadržajima.

Foto: Privatna arhiva

“Niš je leti bogat raznima sadržajima koje mogu itakako da privuku mlade iz celog sveta. Avgustom je Nišvil, najbitniji festival, kojeg svi čekamo svake godine. Deset dana vašeg života biće puno jazz muzike, dugih šetnji kroz Tvrdjavu, skupljanju pored reke…i noge će vas boleti od plesanja do kasne noći. Jedino mi je žao što dešavanja oko slikarstva polako nestaju, mada je ovaj grad prepun raznih talenatovanih i pametnih ljudi”, kazala je Dina.

Podjednako je dobro posetiti Niš i tokom zime, jer tada  “kreću” klubske svirke.

“Oduvek sam volela zimu. Obožavala sam hladna jutra i beli sloj koji je pokrivao zemlju. Šolja tople čokolada i sendvič sa topljenim kačkavaljem me je uvek radovao. Kada se završi leto, počinje klubska sezona, i tu moje društvo i bend izlazimo najviše u klub Feedback. To mi je omiljeno mesto. Pušta se dobra muzika, dolaze odlični bendovi i mogu da kažem da je to jedino mesto u gradu gde se takve svirka dešavaju. Svirala sam i sa svojim bendom Bohemija, i uvek smo se odlično proveli. Sviraćemo na promociji našeg trećeg albuma sada 24. Decembra”, kazala je Dina.

Ona , pre svega , preporučuje svima da svrate u Niš za vreme Nišvila i dodaje , da su Filmski susreti još jedna manifestacija koju treba posetiti.

Foto: Privatna arhiva

Treći album benda Bohemija pod nazivom “Putujemo” izlazi danas ( 3. decembra) . Dina, koja je član ovog benda , poziva vas da poslušate novi album i da, kako ime samog albuma kaže putujemo, a jedna od destinacija koju preporučuje i stranim, ali i domaćim turistima je Niš.

Pročitajte i Mlada, lepa i pametna: Nišlijka Venera među pet najlepših u Srbiji.