U okviru Evropske nedelje mobilnosti Grad Niš, Udruženje biciklista „Karavan tim“ i EU info kutak Niš organizuju „Defile niških biciklista“ u nedelju, 17. septembra 2023.

“Pozivamo vas da nam se pridružite sami ili u društvu članova porodice, prijatelja, kolega, nastavnika. Ovom aktivnošću želimo da afirmišemo korišćenje bicikla u gradskom saobraćaju kod svih generacija, skrenemo pažnju na značaj koji vožnja biciklom ima za zdravlje ljudi i životnu sredinu”, kažu organizatori.

Okupljanje biciklista učesnika zakazano je za nedelju, 17. septembar u 11 časova na Trgu Kralja Milana, dok će defile krenuti u 11:30 časova.

Za učešće dece mlađe od 12 godina obavezno je prisustvo roditelja ili staratelja.

Ruta je duga 8 km i potrebno je oko 45 minuta lagane vožnje uz obezbeđeno prisustvo redara i saobraćajne policije koji će brinuti o bezbednosti svih učesnika.

Biciklistička vožnja se završava u Parku Čair gde će po dolasku biciklista od 12.15h, za sve učesnike Defilea koji žele, ali i ostale zainteresovane prolaznike i posetioce najvećeg gradskog parka, biti organizovan program uz različite sportske igre koji će predvoditi naši saradnici iz Dečije akademije sporta.

U slučaju jake kiše i vremenskih neprilika, događaj će biti odložen, o čemu bismo sve zainteresovane obavestili na ovoj FB stranici https://www.facebook.com/euipnis.

Pročitajte i Mladi iz Niša osmislili aplikaciju koja spaja šetnju, zdravlje i sniženja.