Foto: Facebook stranica “Bitka za Vlasinu”

Meštani sela Dadince i neformalno udruženja građana “Bitka za Vlasinu“ proslavili su pobedu za očuvanje Rupske reke. Meštani, aktivisti , članovi udruženja “Bitka za Vlasinu” bili su 160 dana na barikadama okupljeni oko vatre.

“Pre nepunih osam meseci rukovodstvo Opštine Vlasotince u saradnji sa investitorom MHE „Besko“, pokušalo je protivzakonito da progura izgradnju treće mini hidrocentrale na Rupskoj reci i tako je strpa u cevi. Samim tim uništili bi i poslednji ostatak ove divne planinske reke koja izvire na Čemerniku”, navodi se na zvaničnom profile udruženja “Bitka za Vlasinu”.

Proslavi je prisustvovao apsolvent šumarstva Dragiša Milić koji je istakao da Dadince treba da bude zahvalno svima koji su pružili podršku njihovoj borbi.

Foto: Facebook stranica “Bitka za Vlasinu”

Govorila je i meštanka sela Dadince Simka Stamenković koje je reku branila u svojoj devedesetoj godini. Pored njih pozivu su se odazvali i Narodna poslanica Jelena Milošević, Mladi aktivista lekar Miloš Nikolić i mnogi drugi.

Meštani sela Dadinca su uz pomoć neformalne grupe “Bitka za Vlasinu“, podrške aktivista, solidarnih i hrabrih ljudi iz zemlje i čitavog regiona uspeli da sačuvaju poslednji netaknuti deo nekada jedne od najčistijih reka Balkana.

Pročitajte i Staroplaninsko selo Topli Do simbol otpora i velikog turističkog potencijala.