Među brojnim talentovanim leskovačkim plivačima i dalje se izdvaja Nina Stanisavljević koja sa se sa svakog turnira kući vraća sa više zlatnih medalja. Tako se na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u Beogradu, Nina okitila sa šest zlatnih odličja, a tom prilikom proglašena je za najbolju plivačicu Srbije u seniorskoj kategoriji.

Nina Stanisavljević je 18-godišnjakinja iz Leskovca koja već godinama dominira u bazenima širom Srbije. Plivanje je počela da trenira sa sedam godina u Plivačkom klubu Dubočica, uz podršku trenera Dušana Veličkovića.

Prvu medalju osvojila je tri godine kasnije, kao desetogodišnjakinja. Od tada Nina počinje da obara rekorde i nastavlja da niže uspehe i brojne zlatne medalje.

Foto: Privatna arhiva

Kaže da ni sama ne zna koliko je medalja do sada osvojila na različitim takmičenjima. Samo na poslednjem, pre nekoliko dana održanom Prvenstvu Srbije, Nina je osvojila 9 medalja, od čega šest zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu.

„Veoma sam zadovoljna svojim nastupom na državnom prvenstvu. Isprobala sam se u par novih disciplina i rezultati su zadovoljavajući“, kaže skromno Nina.

Put do vrha kod svakog sportiste nije nimalo lak i traži mnoga odricanja. Nina nije izuzetak. Za naš portal ističe da je joj je najteže da uskladi svoje svakodnevne obaveze.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

„Za ovakav uspeh je stvarno potrebno dosta odricanja i najteža stvar po meni je usklađivanje škole i treninga, ali imam profesore koji imaju dosta razumevanja. Treniram šest puta nedeljno. Nekada su to dupli treninzi sa teretanom, a nekada samo jedan trening u vodi. Sve zavisi od perioda. Između dva treninga idem u školu, a ostatak vremena koristim za učenje i odmor“, ističe ona.

Nina je tokom svoje karijere često obarala državne rekorde, bila je na prvom mestu rang liste Evrope u juniorskoj konkurenciji, a odlične rezultate imala je i na međunarodnim takmičenjima.

„Jedan od najznačajnijih uspeha u mojoj karijeri trenutno je srebro na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu“, kaže Nina.

Foto: Privatna arhiva

Nina se, sa još trojicom svojih kolega, trenutno sprema za nastup na predstojećim Mediteranskim igrama. Ona će biti jedina plivačica iz Srbije koja će na ovim igrama braniti boje Srbije u Oranu u Alžiru krajem juna.

Nina je i dalje ponosni član Dubočice u kojoj je ponikla. Ovaj klub je danas jedan od najboljih u Srbiji, a trener Dušan Veličković izabran je i za selektora reprezentacije Srbije.

Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije na Košutnjaku u Beogradu, Plivači PK Dubočica iz Leskovca osvojili su čak 45 medalja. Leskovački plivači ukupno su osvojili 15 zlatnih, 16 srebrnih i 14 bronzanih medalja.

Pročitajte i Leskovački plivači se okitili sa 19 medalja na međunarodnom turniru.