Večerašnju utakmicu Srbije protiv selekcije Brazila na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru mladi uglavnom prate u kafićima, kladionicama ili uz društvo u svojim domovima.

Oni koji su govorili za SE serbianews kažu da imaju velika očekivanja i nadaju se pobedi i slavlju, pre svega zato što su selektor Dragan Stojković Piksi i trojica reprezentativaca – Nišlije, ali i zbog utiska da u timu ovog puta vlada dobra i pozitivna atmosfera.

navijanje za srbiju niš
Foto: SE serbianews; Prepuni niški kafići

U niške kafiće večeras se nije moglo bez prethodne rezervacije. U njima se na televizijskim ekranima s napetošću i optimiznom prati svaki potez “orlova” i “karioka”, glasno navija i komentariše.

“Nema mesta nigde, ovo je kao kad želite u kafić za Novu godinu”, čuju se komentari momaka koji prolaze kroz Kazandžijsko sokače.

Foto: SE serbianews; Svi u Nišu bodre reprezentaciju

Osim u kafićima, poslednji meč prvog kola G grupe gleda se i u kladionicama.

“Očekujemo bar 1:0 uz gol Vlahovića u drugom poluvremenu. Gledamo fudbal u kladionici sa društvom da se malo zabavimo i da bodrimo Srbiju”, rekao je pred utakmicu student Aleksa Teodosijević.

Fudbal se organizovano gleda i u holu tržnog centra “Delta planet”, a vrelom navijačkom atmosferom danas su se na društvenim mrežama pohvalili i meštani Medoševca koji fudbal, uz navijačke rekvizite, girice i pivo, prate u prostorijama mesne kancelarije.

Selekcije Srbije i Brazila sastale su i na prvenstvu pre četiri godine u Rusiji, kada je Brazil pobedio sa 2:0. 

Foto: SE serbianews; I najmlađi su uz orlove večeras

Pročitajte i Menjaža u Nišu: Ljubitelji fudbala i sličica okupljaju se svakoga dana bez obzira na vremenske uslove