povređeno lane

Povređeno lane, koje je juče spašeno, danas je podvrgnuto operaciji. Zahvaljujući dr Banetu Petkoviću i njegovom timu, urađena je operacija zadnjeg ekstremiteta u kojoj je ugrađena šipka, a obrađene su i rane na isečenim ekstremitetima, uključujući prednju i zadnju nogu.

“Mališa je dobro podneo operaciju i probudio se iz anestezije, ali je veoma slab i u bolovima. Trenutno prima infuziju jer ne može da jede i pokriven je kompletnom terapijom kako bi se ubrzao i poboljšao njegov oporavak”, kažu u Zoo Kutku.


Volonteri dežuraju 24 sata dnevno i brinu kako o lanetu, tako i o drugim zbrinutim životinjama u stacionaru. Sa radošću možemo reći da je mališa konačno uzeo malo mleka, a nadamo se da će njegovo stanje nastaviti da se poboljšava.

Foto: Zoo Kutak

Iako lane pokazuje znake oporavka, i dalje je životno ugroženo zbog ozbiljnih povreda, a tim stručnih volontera pruža mu najbolju moguću negu i podršku kako bi se oporavio.

„Znamo da ga očekuje velika borba jer je još uvek životno ugroženo zbog ozbiljnih povreda koje ima, ali će mu naš tim stručnih volontera pružiti najbolju negu i podršku da se oporavi“, kazali su u Zoo Kutku.

Ukoliko želite da podržite rad i pomognete zbrinutim životinjama u Zoo Kutku, možete donirati na račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com.

“Zahvaljujemo se svima koji nam pomažu i podržavaju naš rad. Vaša podrška nam puno znači kako bismo obezbedili sve potrebne resurse za bolju negu životinja”, kažu oni.

Pročitajte i Divlji mačak i srna oporavljaju se od povreda u Udruženju “Zoo planet” u Nišu.