Nakon višegodišnje pauze sinoć je ponovo krenuo sa radom bioskop “Moravica” u Sokobanji, a prva projekcija bio je film “Avatar – Put vode”.

Otvaranje bioskopa meštani su čekali sa velikim ushićenjem, što su potvrdila puna parkirališta u ulici Alekse Markišića, gde se bioskop nalazi, kao i gužva u dvorištu i holu bioskopa.

Da gledaju drugi deo filma Avatar uglavnom su došle porodice sa decom, koja su uz pripremljene kokice nestrpljivo čekala početak. Nakon projekcije, na internetu su se velikom brzinom i sa oduševljenjem delile fotografije i video snimci, otkrivajući tako uzbudljivu atmosferu iz nove bioskopske sale.

Foto: M.Ž;

Na bogatom repertoaru bioskopa nalaze se nova strana i domaća filmska ostvarenja različitih žanrova, kao i dosta filmova za decu. 

Cena redovnih ulaznica za odrasle je 370 dinara, a za decu 300, dok je vikend cena karata za odrasle 390, a za decu 320 dinara.

Informacije o rasporedu prikazivanja filmova mogu se naći i na novoj Instagram stranici bioskopa, kao i na reklamnoj tabli ispred Zavičajnog muzeja.

Foto: Bioskop “Moravica”

Projekcije bioskopa Moravica daju se u saradnji sa Sinepleksom, a renovirani objekat namenski, kako je saopšteno, predstavlja teatar-bioskop. 

Veliki značaj ove kulturne ustanove za život meštana i razvoj turističke ponude istakli su zvaničnici Sokobanje, dajući izjave, kako za lokalne, tako i za nacionalne medije, uz najavu raznih kulturnih dešavanja u budućnosti.

Pročitajte i Sokobanja – Putem čudotvornih voda.