Vatromet

Nova godina u Leskovcu biće organizovana drugačije u odnosu na druge gradove. Građani Leskovca moći će da učestvuju u lutriji gde bi kao nagradu mogli da osvoje: televizor, kućne aparate, putovanje, ali i pečeno prase i torte.

„Organizovaćemo novogodišnju lutriju, što do sada nijedan grad nije uradio. Biće besplatna, a mi ćemo iz gradske kase odvojiti 600.000 dinara za nagrade. Dogovorili smo da kao nagrade budu dodeljeni televizori i kućni aparati što je po meni lep poklon za Novu godinu, imaćemo i turističke vaučere za putovanja koji su poklon i ne finasiraju se iz budžeta“, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

On je naglasio da je angažovanje estradnih umetnika za Novu godinu tri puta skuplje i da je bolje da se doček sa poznatim pevačima organizuje za srpsku Novu godinu, jer će koštati grad manje.

„Još uvek nismo doneli konačnu odluku, ali to je neki plan koji imam“, rekao je Cvetanović novinarima.

Na Širokoj čaršiji u Leskovcu, kako je rekao, biće lokalnih bendova koji neće koštati grad, ali i trubača.

„Organizovaćemo neko posluženje za građane, da mogu da popiju čaj, kuvano vino ili rakiju, ali sve će to minimalno koštati poreske obaveznike“, istakao je Cvetanović.

Prethodne godine u Leskovcu nije bio organizovan doček zbog epidemiološke situacije.

Cvetanović je pohvalio rad Turističke organizacije Leskovca i istakao da će Roštiljijada, Leskovac svetska prestonica roštilja, biti proglašena za najbolju manifestaciju u Srbiji.