Kako izgleda rad u Gradskoj upravi u Nišu, imaće priliku da se upozna 50 studenata niškog Univerziteta, koji će od 9. marta svakog dana imati jednomesečnu praksu. 

Od prošle godine studenti osnovnih ili master studija imaju mogućnost da praksu imaju i u Gradskoj upravi. Ovog puta biće raspoređeni u Kabinetu gradonačelnice, Kancelariji za lokalni razvoj, kod niškog ombusmana ili u Pravobranilaštvu grada Niša. Zadovoljni su što imaju priliku da vide kako u praksi da primene ono što su do sada uglavnom učili teorijski. 

Studentkinja četvrte ekonomije, Ivana Sinadinović kaže da je do sada na fakultetu imala malo prakse, a sada će praktične vežbe imati u Upravi za finansije.

Studenti osnovnih ili master studija imaju mogućnost da steknu praktično znanje u Gradskoj upravi

“Ovde sam da steknem praktična znanja koja sam teorijski na  fakultetu prešla. Želim da vidim kako sve funkcioniše praktično i unutar grada”, kazale je ona.

Petar Mitić studira Pravni fakultet i trenutno je na prvoj godini osnovnih studija. On će praksu imati u Kabinetu gradonačelnice.

“Studentska stručna praksa je odlična prilika da studenti koji svoju karijeru vide u javnom sektoru grada i države steknu prva praktična znanja i da otpočnu jedan višegodišnji proces nakon koga će  biti eminentni stručnjaci u svojoj oblasti. Nakon više godina sticanja iskustva i novih veština da jednog dana ostanu ovde i ugrade sva svoja znanja i sposobnosti u razvoj i napredak Niša i Srbije“, kazao je Petar Mitić koji je izrazio želju da bude u Kabinetu gradonačelnice.

Praksu će imati svakog dana, ali će im radni dan trajati po 4 sata.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski

“Sve ovo što radimo, radimo  zbog vas, jer ste vi budućnost našeg grada i naše zemlje, a  oni koji budu najbolji jednog dana mogu i da nam se pridruže”, dodala je gradonačelnica Niša.

Stručnu praksu u organima lokalne samouprave obavljaće 50 studenata sa osnovnih i master studija sa 12 fakulteta Univerziteta u Nišu. 

Pročitajte i Održan dijalog mladih sa Kabinetom gradonačelnice Niša: Mladi govorili o vršnjačkom nasilju, bezbednosti, rodnoj ravnopravnosti.

Rad medija SE serbianews podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.