niški sajam knjiga

Niški sajam knjiga nakon pauze zbog pandemije korona virusa održaće se od 26. novembra do 4. oktobra u hali “Čair” pod sloganom “Čitanje je zlato”.

“Niški sajam knjiga i grafike je manifestacija posvećena knjizi, čitaocima, izdavačima i štamparijama, kao i drugim akterima književnog i kulturnog života Niša i Srbije. Organizator sajma, Niški kulturni centar svake godine dovodi naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektronike, informatičkih tehnologija, medicine, farmacije, veterine, ekologije, ekonomije, menadžmenta, sociologije, filozofije, komunikologije, marketinga, odnosa s javnošću, istorije, muzikologije, kulturologije, etnologije, estetike, psihologije… Svake godine su prisutni i štandovi sa rečnicima i udžbenicima stranih jezika, i, naravno, najnovija izdanja domaće i strane beletristike”, navodi se na sajtu Niškog kulturnog centra koji je organizator sajma.

Sajam knjiga prate i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi. Posle Beogradskog sajma knjiga, Niški sajam knjiga je najveća manifestacije ove vrste u Srbiji. Godine 2014. Niški sajam knjiga i grafike je proslavio 50. godina postojanja.

Radno vreme sajma biće od 10 do 20 časova, a cena ulaznice je 150 dinara.

Pročitajte i Nišlija napisao udžbenik za osnovce u Kini! Iliji trebalo samo dve godine da napiše knjigu, a već je ušla u kineske škole.