Niški maturanti ples

Niški maturanti su se i ove godine na centralnom gradskom trgu od škola i profesora oprostili maturantskim plesom. Igrali su uz muziku Johana Štrausa i njegove operete „Slepi miš“, ali su sve na kraju „začinili“ na južnjački način jednim „Užičkim kolom“. Srećni i veseli protrčali su i kroz novu fontanu dajući do znanja svima da u budućnost koja je pred njima kreću sa osmehom i spremni za nove izazove

Niški maturanti ples

Foto: Grad Niš

Pre plesa na Trgu kralja Milana maturanti su imali kraću probu na stadionu „Čair“, a onda je defile mladih srednjoškolaca prošao ulicama grada do centralnog gradskog trga. Plesalo je više od 1.000 maturanata iz gotovo svih niških srednjih škola.

Ovom manifestacijom niški maturanti su se spojili sa vršnjacima iz čitave Evrope, koja se prenosi na Radiju Slovenija, koji je umrežio sve gradove gde se pleše maturantski ples. Svi maturanti plešu istu koreografiju i u svim evropskim gradovima u isto vreme, tačno u podne.

Foto: Grad Niš

Maturantski ples se održava u nekoliko država Evrope, u Nišu od 2007. godine.

.Pročitajte i Inženjerka Sandra iz Niša jedna od najboljih mladih naučnica: “Mladima mora da se približi nauka kroz praktičan rad”