Muzičari u smifonijskom orkestru u nišu dobili nove instrumente

Muzičarima Simfonijskog orkestra Niš Grad je obezbedio 15 novih instrumenata, 8 gudačkih i sedam duvačkih. Gudačke instrumente su dobili posle 70 godina čekanja, bukvalno od osnivanja, dok su duvačke dobili posle 15 godina.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je muzičare i dogovorila sa njima da do kraja godine orkestar bude kompletno opremljen i najavila da će Grad dokupiti nedostajajuće instrumente.

Foto: Grad Niš

Direktorka ove ustanove Tatjana Veličković Minčić je kazala da je ovo istorijski događaj za njih. Grad im je za sada obezbedio četiri violine, dve viole i dva violončela. Obezbeđena su i dva kompleta klarineta, jedna horna, jedna flauta i jedna oboa.

Stanislava Alađozovski, prva violina i koncertmajstorka, ističe da su dobili više nego što su očekivali, jer nabavka gudačkih instrumenata nije jednostavna, ali sada deo muzičara ne mora da nosi svoje instrumente od kuće.

Muzičari simfonijskog orkestra dobili nove instrumente u nišu

Foto: Grad Niš

Dirigent mr Zoran Stanisavljević je istakao da su muzičari jako zadovoljni, jer konačno imaju čime da rade, ali da bi sve bilo još bolje neophodna je i nova muzička dvorana.

Pročitajte i Učenici Muzičke škole iz Niša oduševili prolaznike u Obrenovićevoj ulici.