“Umetnički kaleidoskop”, projekat kojim će se predstaviti mladi umetnici juga Srbije, održaće se od 21. do 23. oktobra u Nišu, u Književno-memorijalnoj spomen-sobi Sremac/Miljković, sa programom u trajanju od 17 do 20 časova, a organizatori su studenti srbistike Filozofskog fakulteta u Nišu, članovi uredništva elektronskih časopisa “Kliše” i “Bez limita”.

Kako organizatori projekta najavljuju, realizacija programa je sa akcentom na književno i likovno stvaralaštvo mladih neafirmisanih autora, ali će pažnja, kako navode, biti posvećena i drugim umetničkim disciplinama, kao što su muzika, ples i gluma.

“Tri dana projekta nude raznovrstan program: diskusija o mogućim oblicima umetnosti, predstavljanje likovnih umetnika, književne polemike, razgovor sa umetnicima, muzičko-scenske tačke“, kažu iz organizacije.

Volonterski projekat “Umetnički kaleidoskop“ realizuje sa na osnovu konkursa “Šta nam teško“ u okviru programa “Mladi su zakon 2022“, koji sprovode Mladi istraživači Srbije iz Beograda, zajedno sa partnerima iz drugih gradova, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Pročitajte i Mladi žele da se čuje i njihov glas: Više prostora u medijima za njihove vršnjake.