“Balkanski Motivacioni Vikend” je poseban događaj koji ima za cilj da okupi što veći broj mladih osoba sličnih interesovanja na jednom mestu – Balkanu. Ovakav događaj je tradicija studentske organizacije “ESTIEM” i lokalna grupa sa Mašinskog fakulteta u Nišu imaće priliku da po drugi put ugosti članove ostalih balkanskih lokalnih grupa.

Ove godine, Balkanski Motivacioni Vikend biće održan u periodu od 2. do 5. decembra u Nišu. 

Balkanski Motivacioni Vikend predstavlja jedinstvenu priliku da mladi, ambicionzni ljudi koji čine lokalnu grupu iz Niša, uspostave kontakte i zbliže se sa svojim vršnjacima iz drugih balkanskih zemalja. Cilj nam je da kroz ostvarene kontakte osnažavamo našu lokalnu grupu i jačamo odnose u okviru našeg, balkanskog regiona ali i šire“, izjavila je predsednica ESTIEM-a u Nišu, Sofija Stanojev, studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta.

Foto: studentska organizacija “ESTIEM”

Svakog dana, počevši već od prvog, učesnicima događaja lokalna grupa iz Niša priredila je niz zanimljivih edukativnih i slobodnih aktivnosti kroz koje će moći da međusobno razmenjuju svoja iskustva, kulturu i interesovanja. Pored dobro poznatih ,”intrenacionalnih večeri” , gosti će biti u mogućnosti da upoznaju istoriju grada Niša kroz organizovane posete objektima Narodnog muzeja u Nišu.

Verujemo da je veoma važno pokazati istoriju našeg grada mladim ljudima iz inostranstva i čast nam je što smo u mogućnosti da im pružimo obilazak nekih od najvažnijih kulturnih objekata našeg grada – Logor na Crvenom Krstu, Ćele kulu i Narodni muzej”, kaže Tijana Kocić, podpredsednica za marketing i PR, takođe studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta u Nišu.

Niš će ove godine ugostiti preko 20 mladih osoba iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i naravno, Srbije.

Foto: studentska organizacija “ESTIEM”

ESTIEM LG Niš je lokalna grupa organizacije ESTIEM – udruženja evropskih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Od sredine 2022. godine lokalna grupa ima sedište na Mašinskog fakultetu u Nišu, čiji su studenti i osnivači same lokalne grupe iz Niša. 

Pročitajte i Studenti niškog Pravnog fakulteta osvojili drugo mesto u Strazburu.