Malog Adama iz Niša, majka je ostavila još u porodilištu. Od tog trenutka brigu o njemu preuzeo je otac.Pored borbe da dokaže očinstvo nad svojim sinom i dobije starateljstvo otac se je suočio i sa gubitkom porodične kuće u Bajinoj Bašti.

“Ja svom sinu pokušavam da obezbedim sve uslove za život koji su mu potrebni, pružam mu neizmernu ljubav i odgajam ga od samog početka potpuno sam. Kuću smo izgubili zbog očevih dugova. On je zbog posla uzimao neke kredite koje sada ja odplaćujem i koji god posao da radim javni izvršitelji mi uzmaju veliki deo plate. Kada smo izgubili kuću, Adam i ja smo došli u Niš i iznajmili ovde stan”, rekao je Aleksandar.

Malog Adama iz Niša ostavila je majka u porodilištu, brigu o njemu preuzeo je otac
Foto: Privatna arhiva

Ovaj mladi otac ima dva fakulteta, ali nije mu teško da odlazi u nadnicu, bavi se molerajem i svim poslovima kada ga neko pozove da radi. Jedina želja mu je da, uz pomoć dobrih ljudi sakupi sredstva da Adamu obezbedi neku kućicu od barem 30 kvadrata sa dvorištem gde bi mogao da gaji voće i povrće.

“Adam ima samo mene, moj otac nije živ, a majka je teško bolesna. Snalazim se sam, Adamu plaćam privatni vrtić, jer nije mogao u državni jer nema ko da ga čuva , da bih ja mogao da radim. Ono što ostane dam za kiriju i ode na izvršitelje. Imao sam neki auto ali i on je jako star i sada mu već popravke nema, a pošto idem u nadnice i to je veliki problem”, rekao je Aleksandar.

O svom sinu priča sa mnogo ljubavi, želi da on postane dobar čovek, želi da ga nuči šta je dobro, a šta loše, ali i da nuči da se bori za sebe.

„Ja verujem u Boga, često posećujem crkvu pa i Adamu sam dao biblijsko ime. Želeo bih te neke vrednosti da prenesem na njega. Plašim se što ima samo mene. Uvek razmišljam o tome ako se meni nešto desi on neće imati ništa. Zato želim samo tu jednu kućicu da mu obezbedim, da bude na njegovo ime, da ima nešto svoje“, kaže Aleksandar.

On dodaje, da borba za starateljstvo nije bila laka i pored toga što se majka odrekla deteta i ostavila ga u porodilištu te, kako on kaže, nikada nije pozvala da pita za dete.

Video:Privatna arhiva ustupljena za korišćenje

“Nikada nije pitala za njega, ni ona ni njena porodica, ja sam posle saznao da ona ima još dece koje je ostavila. To nisam znao dok smo bili zajedno. Ja i ne tražim ništa od nje i mogu Adamu da pružim sve. Ja za sebe ništa ne kupujem, ali njemu ću obzebediti sve što mu treba”, rekao je Aleksandar.

Njegov san je da obezbedi Adamu dom i sigurnost, pored svega što radi pokrenuo je i Poljoporivredno gazdinstvo “Petrović” gde prodaje sveže voće i povrće.

“Pravim ceđene sokove od domaćeg, južnog voća i šumskih plodova. Ajavar od 100 odsto parike, domaći džem i pekmez. Proizvodim sve zdravo i od kvalitetnih proizvoda. Kada bismo dobili kuću, jedan deo dvorišta bi služio za prodaju, a na jednom delu bih napravio Adamu najbolji vrt gde bi mogao da uživa”, rekao je Petrović.

Foto: Privatna arhiva

Adresa na kojoj možete kupiti proizvode od ovog hrabrog tate je Gazdinstvo “Petrović” Jugovićeva 12. Niš

Ukoliko želite da pomognete Adamu i njegovom ocu da ponovo “stanu na noge” broj žiro računa je : 160530080016099725, za uplate iz inostranstva IBAN RS35160530080016099725, SWIFT: DBDBRSBG.