Koncert kultnog beogradskog rok autora, pesnika i kompozitora Nikole Vranjkovića sutra u Oxygen klubu od 21 sat. Uz Nikolu Vranjkovića,  nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković Ivan Zoranović klavijature.

“Nagradite sebe tročasovnom čistom energijom, uz muzičku i scensku virtuoznost ovog umetnika i njegovog benda”, poručuju iz Oxygen kluba.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor i muzicki producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio cetiri studijska albuma;”Crno Belo I Srebrno” 94. ,”Godina Sirotinjske Zabave”96. ,”San Koji Srecan Sanjas Sam”98. I “Ako iMas S Kim I Gde” 2005.Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. Godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album I knjigu  “Bremeplov” (2014) ( sa muzicarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor) i dvostruki album “Veronautika”(nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovicem Mrletom –Let3) u novembru 2017.

U Decembru 2019. izdaje trostruki zivi album “Bioloski Minimum “snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu. U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme  “Teorija Zabave“

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna  – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Za Album ”Godina Sirotinjske Zabave” 1996. na kojem se prvi put pojavljuje kao kompletan autor muzike i tekstova dobija nagradu grada Beograda za album godine . Album “Veronautika” je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine.  Nikola Vranjković je dobitnik je   nagrade “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.U knjizi Duška Antonića ”Kako nije propao rokenrol u Srbiji -sto najboljih domacih albuma od raspada SFRJ ” u kojoj su sabrani glasovi svih eminentih domaćih  muzičkih kritičara zauzima drugo mesto iza benda Partibrejkers.

Pretprodaja ulaznica u Clock travel-u, trg republike 6
Regular 1400 din.

Zapratite Instagram stranicu Oxygen kluba https://www.instagram.com/oxygen_event_club/ za više infomacija.

Pročitajte i Udruženje mladih umetnika OUT: “Mladima fali kultura koja potiče od njima sličnih”.