Kako najlepše duhovne pesme zvuče u izvođenju hora Radio televizije Srbije, publika će moći da čuje večeras na drugoj festivalskoj večeri “Muzičkog edikta”. Nastupiće i horovi iz Berlina, Jerusalima i hor niškog Studentskog kulturnog centra. Nastupi počinju od 19:30 minuta u dvorištu Saborne crkve.

U ponedeljak 5. juna ljubitelji duhovne muzike u kompleksu Sabornog hrama mogu uživati u nastupima horova iz Jerusalima i Berlina, izvođenima niškog Studentskog akademskog hora, a samostalan nastup od 19:30 imaće i hor Radio televizije Srbije.

U utorak 6. juna nastupaju horovi “Filharmonija” iz rumunskog grada Alba Julija i Hor Svetog apostola i jevanđeliste Marka iz Podgorice. Nakon njih, publika će čuti Eparhijski hor kalkutskih škola iz Indije i Hor Sikstinske kapele iz Vatikana.

Poslednjeg festivalske večeri u sredu 7. juna, prvi nastup inaće Srpsko crkveno-pjevačko društvo “Bogoljublje” iz Doboja, a zatim i leskovačka Crkveno-pevačka družina “Branko”.

Nakon njih posetioci će moći da da poslušaju Hor Varšavskog univerziteta iz Poljske i Kamerni hor “Sveti Kliment Ohridski” iz Skoplja.

Festival zatvara Niška pevačka družuna “Branko”.

Pročitajte i Nišvil džez festival biće posvećen najvećem džez muzičaru Srbije Dušku Gojkoviću.