Foto: https://pixabay.com/

EU info kutak Niš, kompanija City&Me i Grad Niš vas pozivaju da učestvujete u izazovu i u periodu od 16. septembra do kraja meseca pređete 100 km biciklom ili pešaka.

“Pridružite nam se u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti u Nišu, a mi ćemo nagraditi vaše zelene aktivnosti. One koji ispune ovaj cilj očekuju zanimljive nagrade”, kažu organizatori.

Najpre je potrebno da instalirate na svom telefonu aplikaciju City&Me i do kraja septembra sakupljate kilometre pređene pešaka ili biciklom. Kada ispunite izazov od 100 km, aplikacija vam generiše digitalni token koji možete da zamenite za jednu od nagrada.

“Spremili smo kacige, torbice za bicikle, setove za popravku bicikli, kabanice, planinarske šolje, termose i lampice, a sve kako bismo dalje podstakli “zdravije” kretanje naših sugrađana”, ističu oni.

Link za besplatno preuzimanje aplikacije: https://linktr.ee/mobilityweeknis

Svake godine, od 16. do 22. septembra održava se Evropska nedelja mobilnosti, vodeća kampanja Evropske komisije za podizanje svesti o održivoj urbanoj mobilnosti.
Tokom nedelje, skoro 3.000 gradova i opština podstiče promene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prevoza i drugih čistih, inteligentnih transportnih rešenja organizovanjem aktivnosti i događaja za podizanje svesti sa lokalnim zainteresovanim stranama. U Srbiji, kampanji se pridružilo sedam gradova.

Više informacija o kampanji: https://mobilityweek.eu/home/
Evropska nedelja mobilnosti u Srbji: https://europa.rs/evropska-nedelja-mobilnosti/

Pročitajte i Mladi iz Niša osmislili aplikaciju koja spaja šetnju, zdravlje i sniženja.