Tradicionalni maskenbal u organizaciji Dečijeg kulturnog centra održaće se 18. novembra u 17 časova u centralnom holu ove ustanove. Mališani će moći da pokažu svoje umeće u pravljenju kostima uz malu pomoć svojih roditelja i vaspitača.

Svetski dan deteta obeležava se 20. novembra, a Dečiji kulturni centar u Nišu obeležiće ovaj dan prikladnim dečijim manifestacijama.

“Dečiji kulturni centar je kulturno-obrazovna ustanova čiji je osnivač grad Niš. Osnovan je kao Pionirski dom “Stanko Paunović” 31.10.1948. godine sa ciljem da obrazuje, vaspitava, socijalizuje i unapređuje stvaralačke sposobnosti dece u njihovo slobodno vreme. Tokom 69 godina nalazio se na nekoliko lokacija menjajući prostore, a danas svoju delatnost Dečiji kulturni centar ostvaruje na lokaciji Čair-sedište ustanove i u dve ispostave na Bul.Nemanjića i u naselju Brzi Brod. Dečiji kulturni centar je ustanova otvorenog tipa namenjena deci i mladima koja organizuje obrazovne aktivnosti kroz sekcije i manifestacije, takmičenja, tribine, susrete, koncerte, savetovanja, izložbe, turnire, književne večeri, premijere, predavanja, radionice i druge programske aktivnosti”, navodi se na sajtu Dečeijeg kulturnog centra u Nišu.

Pročitajte i Deca predškolskog uzrasta imaju “pravo” da preleže 8-12 virusnih prehlada u toku godine.