Dani šušenice Dimitrovgrad

Manifestacija “Dani caribrodske šušenice” održaće se 19. i 20. novembra u Dimitrovgradu očekuje se veliki broj izlagača na dve lokacije gde će se održavati manifestacija uz bogat prateći program.

“Besplatan koncert poznatog pevača narodne muzike Miroslava Ilića počinje od 18:00 časova na bini u Balkanskoj ulici u subotu, a za dobru atmosferu tokom celog dana pobrinuće se Caribrodski orkestar, Smilovska banda, lokalni bendovi, Kulturno umetničko društvo Caribrod sa spletom igara”, najavili su iz Turističke organizacije Caribrod.

Kako su dodali, organizovana je zabava i za najmlađe, a za to će se pobrinuti Stambol Geštamov, promoter manifestacije, koji će kroz školu kuvanja naučiti decu nešto novo o kuvanju.

Foto: Turistička organizacija Caribrod

Ova manifestacija se organizuje šesti put po redu i prvi put nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa. Izlagači će biti raspoređeni na dve lokacije, u sportskoj hali SC Park i u Balkanskoj ulici. U hali će biti izložen tradicionalni proizvod ovog kraja šušenica dok će drugi proizvodi poput sira, vina, rakije suvenira biti izloženi u Balkasnoj ulici.

Očekuje se i veliki broj gostiju iz Bugarske, a i ove godine će biti dodeljana nagrada “najblaga šušenica” kao i nagrada za najbolji štand. Dodela nagrada je predviđena za subotu u 17 časova, nakon čega će uslediti koncert pevača narodne muzike Miroslava Ilića.

Pročitajte i Ostavio posao u vojsci da bi čuvao ovce na Staroj planini. Sada njegovo stado broji 160 ovaca.