Pobednik “Super ljutog izazova” Dalibor Milošević održanog u Ćupriji na imanju Živojina Antića pred okupljenim novinarima u Nišu pojeo je najljuću pariku na svetu Karolinu riper sa 2.200.000 toplotnih jedinica na Skovilovoj skali. Poređenja radi ljuta paprika koja se svakodnevno upotrebljava u ishrani ima oko 100.000 toplotnih jedinica na Skovilovoj skali.
Foto: M.K.
“Meni je slatko kad jedem ljuto do neke mere ali što se tiče ovih papričica to više nije uživanje , to je već neki takmičarski duh. Više nam nije lepo ali se trudimo da dokažemo ko je najbolji“, kaže pobednik “Super ljutog izazova”.
On je prvi put učestvovao na takmičenju koje se održava svake godine u Ćupriji. Takmičenje se sastoji od 15 krugova gde takmičari probaju paprike po ljutini od onih manje ljutih pa sve do one najljuće. Kao pomoć pored takmičara se nalazi čaša mleka ali ko iskoristi pomoć postaje diskvalifikovan.
Foto: M.K.
“Dok je trajalo takmičenje nisam osećao nikakvu bol tek kad se završilo osećao sam blagu mučninu ali ništa strašno. Takmiče se ljudi koji vole ljuto, pored tog nekog “prirodnog dara” stvar je forme što više jedemo ljuto više nam se jede ljuto, više nam se uživa u tome, više možemo da pojedemo ljuto kao i u fudbalu stvar forme i treninga“, kaže Dalibor.
Poznato je da južnjaci vole malo pikantniju hranu te je na takmičenju bilo više ljudi iz Niša. Dalibor kaže da uzgaja papriku i da je jede često ali ne te ljutine.
Foto: M.K.
“Prirodno jedem ljuto ali ne ovako ekstremne ljute papričice , kod kuće uzgajam neke do 100.000 skovila ali to je za uz hranu i za mene je užitak“, kaže Dalibor.
Pročitajte i Počinje potraga za najboljim majstorima ajvara u Srbiji: “Jubilarni deseti karavan “Izađi mi na teglu”.