Gimnazijalac Nemanja Krstić, učenik 4. razredna bilingvalnog odeljenja, iz Pirota položio je Medjunarodni ispit iz francuskog jezika DALF, nivo C1. Ovo je veoma visok nivo znanja jezika, koji zahteva dugotrajan i svakodnevni rad.

“Sva četiri dela, od kojih se ovaj ispit sastoji, ocenjena su od strane ispitne komisije Francuskog Instituta u Beogradu, gde je ispit i održan 25. januara, visokim ocenama”, saopštila je pirotska Gimnazija.

Kako su naveli, bilingvalno srpsko-francuska nastava u Gimnaziji Pirot zaživela je pre skoro deset godina i od tada se neprestano usavršava i iz godine u godinu dobija na kvalitetu. To dokazuju kako uspesi učenika odeljenja sa dvojezično nastavom, tako i zalaganja, usavršavanje i uspesi profesora koji izvode nastavu u ovim odeljenjima. Pored profesora francuskog, veliki doprinos daju i profesori biologije, hemije, geografije, informatike, matematike, koji svoj francuski svake godine neprestano usavršavaju i svi oni imaju sertifikat o znanju francuskog jezika, što na nivou B1, što na nivou B2.

Pročitajte i Staša iz Bora je četvrta teniserka sveta na listi gluvih i nagluvih teniserki. Izgubila je sluh kao beba, a sada niže teniske uspehe.