Konkursna komisija koja sprovodi postupak dodele sredstava projektima i programima iz oblasti socijalne zaštite u Leskovcu objavila je predlog projekata koje treba finansirati u 2024. godini. Iako se komisija poziva na član 9. lokalnog pravilnika, a sam konkurs je raspisan na osnovu zakona, uredbe, pravilnika, odluke, Tim 42 konstatuje da se i ovog puta o propisima najmanje vodilo računa.

Tim 42 u svom saopštenju navodi primer predloga komisije da se sredstva za socijalnu zaštitu dodele udruženju koje je u Agenciji za privredne registre registrovano za “promociju informacija o načinu ispravne komunikacije između učesnika u saobraćajnoj nezgodi”.

Komisija za dodelu sredstava je projekte samo predložila, a šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj će doneti konačnu odluku o tome šta će grad Leskovac finansirati kako bi se unapredio život građana iz oblasti socijalno ugroženih kategorija.

Konkurs pratimo u okviru programa podrške javnom zagovaranju PokretPolet, koji Trag fondacija sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije – KoRSE“, ističu u Timu 42.

Pročitajte i Tim 42: Kada će Leskovac dobiti Savet za mlade?