Kup Srbije Košarka u kolcima u Nišu

Kup Srbije u košarci u kolicima koje organizuje Savez klubova košarke u kolicima (SKKK) održaće se u nedelju, 7. aprila 2024. godine, u hali Sportskog centra “Čair” u Nišu. Svečano otvaranje počinje u 13 časova.

Kao deo kontinuiranih aktivnosti, SKKK se u saradnji sa svojim partnerima, Udruženjem paraplegičara Nišavskog okruga i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, a pod pokroviteljstvom Grada Niša, Gradske opštine Medijana i uz podršku donatora iz redova društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, opredelio za popularizaciju ovog sporta kroz permanentnu organizaciju promotivnih i takmičarskih aktivnosti, u koje se svakako ubraja i već pomenuta sportska manifestacija.

Inače, Savez klubova košarke u kolicima je osnovan 2022. godine u Nišu od strane klubova košarke u kolicima sa teritorije Republike Srbije. U skladu sa postavljenim ciljevima, Savez iza sebe ima već dve sezone domaćeg prvenstva, a trenutno se očekuje početak treće sezone domaćeg prvenstva. U Nišu će se odigrati treći po redu Kup Srbije, a prošlogodišnji pobednik je KKK Nais iz Niša. Do ovog trenutka SKKK je realizovao dva takmičenja u nacionalnom Kupu, 2022. godine u Beogradu i 2023. godine u Alibunaru.

U ovogodišnjem takmičenju, koje se igra po sistemu svako sa svakim, učestvuju tri ekipe: domaćin KKK Nais – Niš, te gosti iz Beograda, KKK Mega Despot i KKK Pobednik BN01.

SKKK ima sedište u Nišu, predsednik Saveza je prof. Vojin Stevanović, izvršni direktor takmičenja je dr Miljan Hadžović, a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević.

  • Raspored utakmica je sledeći (hala Čair):
  • 11.00 KKK Nais (Niš) : KKK Mega Despot (Beograd)
  • 13.00 Svečano otvaranje
  • 13.30 KKK Pobednik (Beograd) : KKK Nais (Niš)
  • 15.30 KKK Mega Despot (Beograd) : KKK Pobednik (Beograd)
  • 17.30 Svečano zatvaranje

Pročitajte i Državnim prvacima košarke u kolicima nisu važne medalje već svaka mlada osoba sa invaliditetom koja se priključi timu (VIDEO)