Rekordni broj putnika na niškom aerodromu Konstantin Veliki

Niški Aerodrom “Konstantin Veliki” oborio sopstveni rekord. Danica Mihajlović iz Svrljiga postala je rekordni 422.256. putnik. Ona je krenula iz niškog aerodroma za Ljubljanu i nastaviće put ka Italiji, Nemačkoj i Holandiji. Time je niški aerodrom nadmašio svoj istorijski rekord postavljen 2019. godine.

Iako je ovaj uspeh postignut na početku decembra, niški aerodrom “Konstantin Veliki” do kraja godine može zabeležiti još značajniji rezultat od 450 hiljada prevezenih putnika, što bi bio najveći broj ikad zabeležen od otvaranja aerodroma 1986. godine.

Danica, na svom prvom letu, ispraćena je pozdravima i prigodnim poklonima. Zanimljivo je to što je njen prvi put letenja avionom.

“Prvi put letim avionom i zaista mi je zadovoljstvo da prvo iskustvo mogu da imam baš sa ‘Er Srbijom’. Zahvalna sam za sve poklone i karte, i poželela bih da se otvori još puno linija, za nove destinacije,” rekla je Danica Mihajlović iz Svrljiga, koja živi i radi u Nišu.

Nakon Ljubljane, jubilarna putnica nastavlja putovanje do Italije, Nemačke i Holandije.

Direktori Aerodroma Srbije i Er Srbije darovali su rekordnoj putnici Danici Mihajlović prigodne poklone u vidu zlatnika Cara Konstantina i dve povratne avio-karte za bilo koju od preko 80 destinacija u mreži Er Srbije.

Ovaj dan je važan za niški aerodrom i zbog potpisanog ugovora sa “Er Srbijom” o uvođenju sedam novih linija, od čega pet stalnih i dve sezonske. Iz Niša će putnici moći do Istanbula, Ljubljane, Beograda, Kelna, Frankfurta, i sezonski do Atine i Tivta.

Jirži Marek, direktor Er Srbije, istakao je četvorogodišnji period trajanja ovih ugovora, pružajući stabilnost i aerodromima koji posluju na jugu Srbije i putnicima koji gravitiraju ka niškom aerodromu.

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, najavio je završetak radova na novoj terminalnoj zgradi. Nakon javnih nabavki sistema, terminalna zgrada će biti spremna za putnike krajem leta naredne godine.

“Aerodrom ‘Konstantin Veliki’ je na pravom putu, pokazujući potencijal. Investicije koje sprovodi država kroz Vladu Republike Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su opravdane i tek će njihovom celokupnom realizacijom doći do još boljeg i snažnijeg rasta,” naveo je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, opravdala je odluku države da preuzme niški aerodrom. Dodala je da potpisivanjem ugovora sa “Er Srbijom” grad dobija sigurnost i priliku za nove investicije i povezivanje sa dijasporom.

“Još jednom smo dokazali da je odluka iz 2018. godine da država preuzme niški aerodrom bila opravdana. Danas je veliki dan za Grad Niš s obzirom na to da smo dobili sigurnost za narednih pet godina. Sa Niškog aerodroma leteće se ka sedam destinacija što jeste razvojna šansa za Grad,” istakla je Sotirovski. Na kraju je dodala da su se usaglasili da svi imaju istu želju, a to je redovna linija za Beč.

Pročitajte i Više putnika na niškom aerodromu nego prošle godine, ali znatno manje nego u godini pre korone.