Doktor Milić Niš

Doktor Dragan Milić, lider grupe građana koja je ostvarila značajan uspeh na izborima, izjavio je da opozicija ima 3.332 glasa više od aktuelne vlasti, što potvrđuje njihovu pobedu.

Milić je na konferenciji za novinare izjavio da opozicija priznaje rezultate koji su rano ujutru objavljeni, dan nakon izbora, od strane Gradske izborne komisije (GIK), ali ne priznaje sve što se naknadno dešavalo. Opozicija planira da se pravnim sredstvima bori za dokazivanje svoje pobede, odbijajući da podleže pritiscima i organizuje demonstracije.

„Molimo sve naše birače da nam veruju. Nećemo podleći pritiscima i podmetačinama da izađemo na ulice. Borićemo se pravnim sredstvima da dokažemo da je 3.332 glasa više pobeda, a ne poraz“, izjavio je Milić.

Doktor Milić je kritikovao proslavu Srpske napredne stranke (SNS), nazivajući je proslavom poraza, jer, kako tvrdi, opozicija ima većinu glasova. On je dodao da su izbori završeni voljom građana Niša koji su jasno rekli da SNS nema većinu, te je besmisleno organizovati nove izbore dok ne dobiju željeni rezultat

„Izbori su završeni voljom građana Niša. SNS nema većinu, što znači da više nisu na vlasti. Pokažite odgovornost i priznajte ono što cela Srbija zna – da ste izgubili Niš“, poručio je Milić SNS vlastima.


Milić je najavio da su opozicione stranke postigle dogovor i da će preuzeti vlast u opštini Medijana, gde opozicija ima više od 6.000 glasova prednosti. Nova vlast će ukinuti besmislene funkcije na nivou opštine i sredstva preusmeriti za udžbenike za decu.

„U Medijani ćemo formirati novu vlast sa 15 odbornika iz opozicije i 12 odbornika bivše vlasti. Ukidamo najmanje 10 do 15 funkcija koje su služile za uhlebljivanje partijskih ljudi i preusmeravamo novac za udžbenike za decu“, rekao je Milić.

Doktor Milić: Opozicija pobedila u Nišu

Đorđe Stanković, nosilac liste „Biramo Niš“, optužio je predsednicu GIK Danijelu Milićević za kršenje zakona i manipulacije tokom izbora. Prema njegovim rečima, na 52 biračka mesta postoje razlike između originalnih i zvanično objavljenih zapisnika, a kandidatura Ruske stranke, koja nije ispunjavala uslove, dodatno je zakomplikovala situaciju.

„Opozicija priznaje izveštaj koji je pročitan članovima GIK 3. juna u 5 sati, po kojem opozicija ima 31 odbornika, SNS 29, a Ruska stranka jednog“, istakao je Stanković.

Pravni timovi opozicionih partija nastavljaju da proveravaju pravilnosti izbora održanih 2. juna, kako bi osigurali da se poštuje volja građana Niša.

.Pročitajte i Niški hirurzi odlučili da besplatno rade vikendom kako bi smanjili liste čekanja