Defile niških biciklista

Defile niških biciklista održaće se u nedelju u okviru Evropske nedelje mobilnosti, a ima za cilj da se afirmiše koršćenje bicikala u gradskom saobraćaju i skrene pažnja kako na zdravstvene benefite tako i na ekološke prednosti vožnje bicikla umesto nekog drugog prevoznog sredstva.

“Pozivamo sve bicikliste, one koji svakodnevno koriste bicikl kao svoje prevozno sredstvo, sportiste, rekreativce, ali i one koji su možda zaboravili na svog starog dvotočkaša, da nam se pridruže u vožnji Nišom. Podsećamo da je za učešće dece mlađe od 12 godina obavezno prisustvo roditelja ili staratelja.
Okupljanje biciklista zakazano je za nedelju 18.9.2022, u 10:30 časova na Trgu Kralja Milana, dok će defile krenuti u 11:00 časova”, saopštili su organizatori.

Biciklisti će se kretati ulicom Vožda Karađorđa, Sinđelićevim trgom, ulicom Nikole Pašića, trgovima Kralja Aleksandra i Pavla Stojkovića, Dušanovom ulicom, bulevarima dr Zorana Đinđića i Svetog cara Konstantina, ulicama 29. Novembra i Pavla Sofrića, sve do keja na Nišavi u Brzom Brodu gde se vožnja završava.

Defile niških biciklista je manifestacija koju u okviru Nedelje evropske mobilnosti organizuju Grad Niš, Udruženje biciklista “Karavan tim” i EU Info kutak Niš.

Pročitajte i Staša iz Bora je četvrta teniserka sveta na listi gluvih i nagluvih teniserki. Izgubila je sluh kao beba, a sada niže teniske uspehe.