Porodični posao san je mnogih mladih bračnih parova, početi u nekom poslu od nule i graditi na taj način svoju budućnost u gradu na jugu Srbije nije lako. Za takav put su se opredelili bračni par Jelena i Oliver iz Leskovca koji su ljubav prema sportu preneli i na posao.

Oni su otvorili svoju prvu teretanu u Leskovcu u želji da pomognu ljudima da kroz adekvatan trening dođu do transformacije i budu bolja verzija sebe.

“Bićemo optimisti i pozitivci i reći ćemo da je čaša do pola puna. Nadamo se najboljem, ne planiramo da se od ovog posla obogatimo već da imamo normalan, zdrav i srećan zivot. Što se tiče isplativosti ovog posla u finansijskom smislu za sada jos uvek ne znamo. Znamo samo to da za sada matematika nije na našoj strani, ali stalno nam dolaze novi zadovoljni klijenti koji su nam vetar u ledja i zbog kojih smo optimisti, kaže za SE serbianews Oliver Milošević, vlasnik teretane. 

Foto: Privatna arhiva

Smatraju da uz stručni nadzor može jako rano da se počne sa vežbanjem, jer teretana nije mesto gde se dižu maksimalne težine do iznemoglosti, nego mesto gde se razvija i oblikuje zdravo telo.

Kako je istakao , vremensko ograničenje vežbanja zavisi od više faktora: da li ste rekreativac, amater ili profesionalac, šta želimo da postignemo(snaga, brzina, kondicija, forma) . Neko optimalno vreme treniranja od 30 – 90min.

“Vreme treniranja nije toliko značajno koliko je važan kvalitet treniranja”, rekao je Milošević.

U planu im je i organizovanje programa za žene sa malom decom, ali nažalost kako su ograničeni prostorom i sredstvima sada ne mogu da pruže takvu uslugu.

“Kao majka i otac razumemo problem kada nemaš gde dete, za sada nismo u mogućnosti da pružimo tu vrstu usluge, ali bismo voleli da u budućnosti omogućimo svim ženama da treniraju sa svojim mališanima”, kaže Jelena Mitrović, predsednica kluba i licencirani trener.

Foto: Privatna arhiva

Radno vreme teretane je od 09:00 do 21:00 radnim danima, od 10:00 do 18:00 subotom, a nedelja je neradna. Cena članarine za mesec dana za muškarce i žene je 1500 dinara, a dnevni trening je 200 dinara. Od stručnog kadra tu je predsednica kluba Jelena Mitrovic, licenciran personalni trener i Oliver Milosevic, profesor sporta i fizickog vaspitanja.

U ovoj teretani bitna je bezbednost sebe i drugih, rezervna obuća, peškir, vraćanje tegova, bučica i ostalih rekvizita na svoje mesto, kao i medjusobno poštovanje i tolerancija.

“Ko pobedi druge jak je, ko pobedi sebe svemoćan je. Tako da pobedite sebe, budite bolji nego što ste bili juče u svakom smislu, jer ne traži život od nas da budemo najbolji nego da se potrudimo najbolje sto možemo. Budite najjači kad gubite i kada vas teraju da se predate. Uzdignite se poput FENIX-a jer FORMULA JE VOLJA”, poručuje ovaj mladi bračni par.