Univerzitetska biblioteka

Univerzitetska biblioteka “Nikola Tesla” u Nišu ove godine obeležava 55 godina postojanja i rada. Tim povodom u sredu biće organizovana izložba pod nazivom “Knjiga je bolja” u holu biblioteke.

“Izložba sadrži izbor ekranizovanih književnih dela iz fonda Univerzitetske biblioteke.Pripremili smo jednu interesantnu izložbu i pozivamo sve da je posete 18. maja tačno u podne”, kažu u Univerzitetskoj biblioteci.

Fond Biblioteke čini blizu 96.000 knjiga, 1.400 naslova časopisa u preko 80.000 svezaka, pristup do 35.000 inostranih, elektronskih časopisa s punim tekstom članaka i 90.000 knjiga, zbirka od preko 2.000 magistarskih radova i doktorskih disertacija odbranjenih na Univerzitetu u Nišu, kao i zbirka elektronskih publikacija i neknjižne građe. Fond je upotpunjen gotovo svim izdanjima Univerziteta u Nišu i fakultetskim izdanjima, u skladu s potrebama studijskih grupa.
Biblioteka ima dvadeset i četvoro radnika, i raspolaže sa 1.310 m2 prostora.

Članica je svih relevantnih bibliotečkih asocijacija u zemlji i u inostranstvu: Zajednice biblioteka univerziteta u Srbiji, Bibliotekarskog društva Srbije i LIBER-a.

Pročitajte i Univezitetska biblioteka u Nišu dobila knjige američkog pisca Pola Polanskog.