Udruženje Zoo planet iz Niša je u proteklih 10 dana zbrinulo više od 20 životinja. U selu Kamenica gde se nalazi kutak za životinje stiglo je jedno lane, sova, kornjača sa povređenim oklopom, vrana. Međutim, u ovom periodu godine, najviše poziva dobijaju zbog zmija.

“Imamo puno intervencija i čak oko 50 poziva dnevno. Građani najviše zovu zbog zmija, ali i zbog drugih životinja kojima je potrebna pomoć. Sve životinje su dobro, dobile su pomoć i pregledane su. Divlje životinje uvek vraćamo u prirodu kada se potpuno oporave, dok napuštene kućne ljubimce zadržavamo kod nas do ponovnog udomljavanja”, rekao je za SE serbianews predsednik Zoo planeta Dušan Stojanović.

Foto: Privatna arhiva

Kako je svim životinjama potrebna, hrana , nega, lekovi da bi se oporavili iz Zoo planeta su vas pozvali da pomognete. Sredstva možete donirati na sledećem linku: https://zooplanet.org.rs/.

Na zvaničnoj stranici, udruženja se navodi da se “ZOO PLANET” zalaže za rešavanje problema životinja u lokalnoj zajednici, za zbrinjavanje povređenih divljih životinja i siročadi, njihovo lečenje i vraćanje u prirodu, kao i za otvaranje zoo kutka i prihvatilišta za privremeni ili trajni smestaj životinja, u kojima će deca, mladi i svi građani moći da uče o životinjama i budu u neposrednom kontaktu sa njima, a pored toga Udruženje će u edelu prihvatilista pruzati negu i lecenje zivotinjama kojima je to potrebno i nakon oporavka vracati u prirodu.

Foto: Privatna arhiva

Ako posetite Zoo planet možete se družiti sa konjima, imati časove jahanja, možete nahraniti zečeve, videti neke neobične životinje koje trenutno borave u Zoo kutku dok ne budu opet vraćene prirodi. U Zoo kutku posebna pažnja se posvećuje najmlađim posetiocima, a ljubazni volonteri podeliće sa vama priče o svim životinjama koje ćete upoznati.

Foto: Privatna arhiva

Vrata Zoo kutka u selu Kamenica kod Niša su otvorena i subotom i nedeljom od 11 do 19 časova.