Vratnjanske kapije

Izložba “Podzemni svet u fokusu” odvešće vas u skriveni svet pećina Srbije. Na foto-konkursu koji je organizovan prošle godine, pristiglo je preko 200 fotografija pećina. Na izložbi će biti izložene nagrađene fotografije, kao i 30 odabranih fotografija.

“S obzirom na to da je 2021. godina bila proglašena za Međunarodnu godinu pećina i krasa, Nacionalna asocijacija upravljača turističkih speleoloških objekata u Srbiji je krajem 2021. godine organizovala i sprovela foto-konkurs “Podzemni svet u fokusu”. Na konkurs je pristiglo više od 200 fotografija iz pećina u Srbiji, a jednu od nagrada osvojila je i fotografija Cerjanske pećine. Kako Turistička organizacija Niš i Direkcija za izgradnju grada aktivno rade na promociji Cerjanske pećine, uz pomoć Narodnog muzeja Aranđelovac i Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu, omogućili smo da se fotografije sa foto konkursa izlože i u Nišu”, kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

Fotografije sa foto-konkursa biće izložene u Salonu 77 (Bali-begova džamija) u Tvrđavi, od 18.03. do 30.03.2022. godine. Posetioci mogu videti izložbu radnim danima od 11 do 16 časova i vikendom od 11 do 19 časova. Ulaz se ne naplaćuje.

Više na sledećem linku: https://visitnis.org/.

Izložbu će otvoriti Darko Pavlović, direktor Narodnog muzeja Aranđelovac i predsednik Nacionalne asocijacije upravljača turističkih speleoloških objekata Srbije i predstavnici Turističke organizacije Niš i Direkcije za izgradnju grada.

Pročitajte i “Monmartr u Zaječaru” – izložba Ninoslava Jovanovića.