Festival Niš u srcu

Festival “Niš u srcu”, treći po redu, počeo je sinoć  koncertom “Break free” na kojem su izvedeni najveći hitovi grupe Queen. Niški muzičari želeli su da obeleže 50 godina od osnivanja ovog benda.

Organizatori su spremili bogat izvođački program na bini ispred TC “Kalča” u saradnji sa gradskim institucijama kulture, te će tako tokom 6 dana trajanja festivala nastupiti niški muzičari, horovi i glumci.

“Poseban program biće pripremljen za niške mališane koji će imati priliku da uživaju u svakodnevnim interaktivnim radionicama i šarenolikom zabavnom program. Za njih će pored novogodišnjih predstava na otvorenom biti pripremljen i veliki „Karneval junaka i princeza“ koji će biti održan 1. januara kada će Trg Stevana Sremca posetiti preko 20 kostimiranih princeza i junaka iz omiljenih crtanih filmova sa kojima će mališani moći da se druže i fotografišu”, rekli su organizatori

Preko 40 kreativaca je izložilo svoje radove na Trgu Stevana Sremca. Od izloženih radova možete pronaći autentičnu novogodišnju dekoraciju, umetničke slike i jedinstvene rukotvorine.

Izlagačima je obezbeđen prodajno – izložbeni prostor bez novčane nadoknade, ali će zauzvrat biti u obavezi da doniraju 20 odsto zarade za opremanje Umetničke škole u Nišu.

Foto: Maja Kostić

Program će trajati do 1 januara, svakoga dana od 12 do 20 časova i besplatan je za sve posetioce. Večeras će nastupiti muzička grupa “Master Blaster”.

Detaljnije o novogodišnjem programu u Nišu pročitajte na sledećem linku: Novogodišnji dani u Nišu na tri lokacije.