Na takmičenju majstora roštilja, “Miodrag Gligorijević – Dragi Bure koje je održano po prvi put na otvorenom, u etno kompleksu Šop-Đokić prvo mesto u kategoriji pripreme pljeskavice osvojila je leskovčanka Emina Đorđević iz restorana “Koliba”.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Leskovac konkurencija je bila izuzetno jaka.

“Prikazano izuzetno znanje i umeće, tročlani žiri (Ivica Zdravković– profesor gastronomije, Momčilo Conić-profesor gastronomije i Žarko Bojović –profesor ugostiteljstva) je nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja”.

Takmičenje se je odvijalo u tri kategorije, priprema ćevapa, pljeskavice i jela po izboru.

U kategoriji pripreme ćevapa:

  1. mesto – Stefan Veličković, restoran “Tomina priča”, Pečenjevce
  2. mesto – Srđan Blagojević, restoran “Novi dukat”, Leskovac
  3. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac

U kategoriji pripreme pljeskavice:

  1. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac
  2. mesto – Bojan Cvetković, Dom učenika i studenata Leskovac
  3. mesto – Miloš Dimitrijević, brza hrana ”Kralj roštilja”, Leskovac

U kategoriji pripreme jela po izboru:

  1. mesto – Bojan Cvetković, Dom učenika i studenata Leskovac
  2. mesto – Stefan Anđelković, restoran “Bratska kafana”, Leskovac
  3. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”, Leskovac

Pročitajte i Leskovac svetska prestonica roštilja.