Niška Banja

Jedan vaučer od 15.000 je sasvim dovoljan da se privede nekoliko dana u Niškoj Banji – kaže Vuk Stavrić, član veća gradske opštine Niška Banja za kulturu i turizam. On ističe da je interesovanje za vaučere za Nišku Banju sve veće, a u prvom kvartalu ove godine čak 660 turista, mahom sa severa zemlje, prijavilo se da dođe na odmor uz vaučere.

Foto: Maja Kostić

“U prvom kvartalu ove godine ostvareno je preko 4500 noćenja, preko 900 turista ukupno je boravilo u NIškoj Banji što je za isti period u prošloj godini veći broj za 150 procenata, a imajući u vidu i da je NIška Banja bila u kovid sistemu. Spremni smo da budemo dobri domaćini i da sačekamo nove turiste” ističe on.

Kaže da je jedan vaučer od 15.000 je sasvim dovoljan da se privede nekoliko dana u Niškoj Banji, kao i u mnogim drugim mestima u Srbiji.

Foto: Maja Kostić

“Naša zemlja je prelepa i treba je videti. Srećemo stalno turiste koji su došli i koji se raspituju za vaučere. Imamo oko 20 kategorisanih smeštaja koji primaju vaučere od ukupno 30. Svi su spremni, vlasnici čekaju da se završi drugi krug dodele vaučera” rekao je Stavrić.

Kako je rekao, Niška Banja dobija novi sjaj i kroz letnji festival koji u ovoj banji nadomak Niša traje od početka juna pa do kraja septembra.

proleće
Foto: Maja Kostić

“Svakog vikenda očekuje se bogat kulturni, zabavni i sportski sadržaj koji će upotpuniti turističku ponudu GO NIška Banja”, dodaje Stavrić.

Nada Dejančić menadžer vile DND, kaže da otkako je država pustila nove vaučere i to od 15. 000 dinara, telefoni ne prestaju da zvone.

Foto: Maja Kostić

Kako ja vidim velika je šansa da sada povećamo broj gostiju i turista u našoj banji. Odziv je veoma veliki, već nekoliko dana ljudi zovu i interesuju se”, rekla je Dejančić.

Pročitajte i Niš- grad bogate istorije, ali bez dovoljno sadržaja da to turistima i dočara.