Mladi koje zanima kako je biti pilot i koji žele da se oprobaju u ovom poslu mogu to učiniti potpuno besplatno u organizaciji Aero kluba “Vazduhoplovci Niša”. Oni su pozvali sve mlade od 16 do 18 godina da se prijave za besplatne letove motornom jedrilicom do 7. oktobra.

“Pozivaju se mladi da učestvuju u projektu “Biću pilot”, koji će obezbediti nastavu i letove (motornom jedrilicom) informativnog karaktera. Aero klub “Vazduhoplovci Niša” i Ministarstvo odbrane Srbije, su pristupili animiranju i spoznaji, sa neposrednim učešćem mladih kroz ulogu pilota. Realizacijom projekta, koja predviđa 40 kandidata, životne dobi 16-18 godina, očekuje se njihova veća motivisanost i lakša opredeljenost za poziv pilota”, kazali su organizatori.

Kako su istakli, selekcija prijavljenih će biti izvršena do 12. oktobra, nakon čega će biti obavešteni samo prvoplasiranih 40 kandidata. U slučaju otkazivanja jednog od kandidata, biće pozvan naredni rangirani kandidat.

avion slika
Foto: Aero klub “Vazduhoplovci Niša”

Letovi motornom jedrilicom, će se odvijati na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu ili na aerodromu Blace, u periodu od 16. oktobra do 20. novembra u zavisnosti od usaglašavanja svih faktora (vremenskih uslova, uslova vazdušnog saobraćaja, mogućnost kandidata i dr.) na čijem je čelu bezbednost.

“Trajanje leta je 60 minuta. U ovom segmentu kandidat će biti u potpunosti aktivan učesnik”, naveli su organizatori.

Zainteresovani mogu aplicirati na sledećem linku: https://forms.gle/1u5atxsethY63xEE8.

A za sve dodatne inofmacije mogu se obratiti Aero klubu “Vazduhoplovci Niša” putem email-a: akvazduhoplovcinisa@gmail.com.

Pročitajte i Državnim prvacima košarke u kolicima zdravlje i članstvo ispred svake medalje.